2012. november 22., csütörtök

Újra apróságok

A helyi alapanyagokból sikerült egészen tűrhető paprikáskrumplit összeütni. Oké, a pirospaprika otthonról volt hozzá, de azért kicsit féltem, hogy itt mindennek más íze van kicsit, de végül megtévesztésig hasonló lett az élmény. Vicces, hogy kb egy hónap többé-kevésbé rendszeres főzés után most kellett olajat vennem, mert itt semmihez nem használják szinte...oké, tempurát nem próbáltam még csinálni, de amilyen macerás, sztem inkább majd veszek.


Este sikerült belógni a tanárképzősök nyitóbulijára. A mienk vagy egy hónapja volt, sztem írtam is róla pár sort, ez is hasonló volt, csak sztem a kaja volt jobb. Sikeresen behízelegtük magunkat, láthatóan senkit se zavart, hogy másik karról vagyunk, így hozzájuthattunk az asztalokra kitett sushihoz, sülttésztához, gyümölcs-egyveleghez, és vagy ezerféle tempurához, nálam a tuti befutó az édeskrumplis tempura volt, ennek utána kell nézni, hogy lehet e kapni bárhol. 
Emelett sikerült még összehaverkodni néhány tanítóképzőssel, ez tovább növeli azoknak a számát, akik rámköszönnek a folyosókon és nekem vihargyorsan emlékeznem kell, hogy pontosan kik is ők :D

További fejlemény, hogy megcsináltuk az interjúkat a holnapi prezentációhoz. Erről asszem még nem volt szó: csoportokra lettünk osztva, és powerpointtal karöltött előadást kell tartani egy kiválasztott témáról. Ez bármi lehet, annyi megkötés van, hogy interjúkat kell csinálni hozzá, és annak eredményét kell prezentálni. 
Nagyjából kemény fél perc agymunka után kiválasztottuk témának az alkoholizálást. Közelebbről, az izakayát, ami a japán válasz a kocsmák-pubok által nyújtott nemzetközi kihívásokra. A történeten a csavar onnan lett, hogy mivel egy másik csapat is ezt a témát választotta, valahogy meg kellett mutatnunk, hogy mitől is vagyunk mi egyediek. 
Na, ezt úgy sikerült abszolválni, hogy kitaláltuk, hogy mi néhány tanárt fogunk megkérdezni. :)
Most biztos sokan felkapják a fejüket, hogy hogy lehet ezt megcsinálni, de az a helyzet, hogy sok mással egyetemben, itt a piálás sem tabu. Mindkét alanyunk (bőven 40 felett mindketten) örömmel álltak rendelkezésünkre, és sok érdekeset mondtak, gyakran még azon túl is, amit amúgy kérdeztünk tőlük. 
A dolog részleteiről majd a szerdáról szóló bejegyzésben, akkor tartottuk ugyanis meg az előadást ebből az egészből. Igen, vagyunk annyira lazák, hogy egy két hetes feladatot az előadás előtti napon kezdünk megcsinálni :)

2 megjegyzés:

  1. Virsli is volt a paprikás krumpliban?

    VálaszTörlés
  2. Na végre egy bejegyzés a kajáról. :-)

    Létezik a magyar értelemben vett alkoholizmus, vagy lebontó enzimek nélkül esélyük sincs rá?

    VálaszTörlés