2012. november 5., hétfő

Tsun-chan!

Délelőtt meghozták a kotatsumat! Jelenleg is épp elóla pislogva írom ezt a bejegyzést, úgyhogy lehet örülni, részletes beszámoló következik!

Az egész szett 3 részből áll. Van egy szőnyeg, ezen van az egész rajta. Ez igazából nem szükséges a dolog működéséhez, de úgyse volt szőnyeg a szobámban. Erre kerül rá az asztal, mint fő elem. Végül pedig az asztalszerkezet és az asztallap közé bekerül egy vastag takaró, ez harmadik darab. 

Nézzük kicsit bővebben!




 Ehun a dolog lelke. Ez az asztalkeret, van benne két fiók (ezek nem túl praktikusak, mert a takaró miatt macerás hozzájukférni, de nem lehetetlen), közepén a fűtőelem. Ez amúgy abszolút barátságos, meg is lehet fogni kézzel, nem lesz forró sosem. Ennek oka, hogy egy viszonylag kis területet (80cmx80cmx50cm) kell fűtenie, ami egy vastag takaróval le van fedve, ehhez meg nem kell atommeleg.  Ezért aztán az asztallap se forrósodik fel, nyugodtan lehet rá laptopot tenni akár. 
Ha valaki mondjuk sima asztalként szeretné használni, az asztallap rácsavarozható a vázra (ezen a képen rá is van).




Összeszerelt állapotban, a szőnyeggel együtt. A lábakat egy-egy csavar tartja a helyén, de ezzel együtt is elég stabil a jószág. Magassága nem rossz, enni totál kényelmes, gépeléshez PICIT alaconyan van, de ezt megodja majd az ülőpárna, amit veszek hozzá egyszercsak. Egy darab kábel lób ki belőle, amin van egy hatamas ki-bekapcsoló gomb. A hőszabályozó a cuccon belül van, az asztal alatt.




És itt már"Be van fejezve a nagy mű, igen". Ez a külső takaró nagyon puha és nagyon vastag. Ezzel együtt az ember beheverdik a cucc alá és simán el lehet aludni (bár ezt a leírás nem ajánlja). Az asztallap elég nehéz ahhoz, hogy ne csúszkáljon használat közben (ugyanis semmi se rögzíti, csak rá van téve a takaróra ), de valszeg nem fog ártani a takarónak komolyabban. 
Az egész cucc mosható amúgy. 

A dolog nagyon kényelmes, akár ül, akár fekszik az ember. Ha ülsz, akkor a takarót érdeme minél jobban magad köré tekerni, bár ez hőmérséklettől is függ. Kellemes meleg van alatta, de egyáltalán nem az a "nekidőltem a radiátornak" érzés. Még a legmagasabb fokozaton sem érzed azt, hogy neked most húdemeleged lenne. Ez lehetővé - és ajánlottá - teszi, hogy az ember rendes ruhában használja, így pont jó a hőfok. 
Ami veszélyes lehet, hogy jellegéből adódóan ugyanazt az érzést terjeszti ki az ember egész napjára, amit a téli reggeleken a takaró alóli kimászás sokkja generál. Szal mindegy, hogy mi dolgom lenne, hacsak lehet, nem akarok kimászni alóla, mert kint lényegesen hidegebb van.
Ez most lehet, hogy nem tűnik olyan komoly dolognak, de az egyik lány saját bevallása szerint ezért nem jött el a halloween partyra szombaton :D

EDIT: tévedtem, TUD nagyon meleget, csak én eddig rosszfelé tekertem a kapcsolót. :D


12 megjegyzés:

  1. "Tsun... Tsun-Tsun...TsunDOKO!" :_D
    És amúgy lézetik a standatd kotatsunál nagyobb méret? Pl hat- vagy nyolcszemélyes? A Takaró konkrétan "jár hozzá", vagy opcióként elhagyható? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van nagyobb, bár az is max 6 személyesnek néz ki, már ha az enyémet lehet 4személyesnek nevezni. A helyzet az, hogy kinyújtott lábbal ketten is csak akkor férnek el, ha egymással szemben ülnek, ennél többen max ha mindenki seizában kucorog. A takaró opciós, ahogy a szőnyeg is, ezért mondtam hogy 3 darabos

      Törlés
  2. Vajon mit tesz ez a villanyszámlával?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi olyat amit a két alternatívája, a villanyradiátor és a légkondi fűtésgombja ne tenne, sztem. Errefele se a gázkonvektort, se a vízkeringetős rendszert nem ismerik, a központi fűtésre még csak szavuk sincs. :)

      Törlés
  3. De várjálmár, ez most akkor azt jelenti, hogy ott alapjáraton nem ismerik azt, hogy fűtés? Vagy csak a külföldieket zavarja, hogy hideg van? Mert azt átérzem, hogy a középkorban a papírfalú házkban nem volt radiátor, és mondjuk tüzet raktak a szoba közepé, vagy akármi, de azért 2012-ben joggal lehet elvárni, hogy víz - gáz - villany - szélessáv, mint alapvetű közműbe valamilyen módon szervesen integrálódjon a fűtés. A "nem szokott hideg lenni, csak idén van az" meg nem tűnik hihetőnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nincs semmi központi fűtés. Sztem az oldja meg a dolgot, hogy az átlag japán keres annyit, hogy ki tudja fizetni a villannyal egyéni fűtést. Azért utánakérdezek majd!

      Törlés
    2. Nem az van, hogy a sok földrengés miatt nincs pl gázvezeték?

      Törlés
  4. Mint belsőépìtészetre érzékeny ember csak egy dolog zavar: az a rohadt nagy piros, ipari csatlakozò...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te, ezt hol látod? Én átnéztem az összes képet részletesen és az egyetelen piros dolog rajtuk a laptopom a második képen, nem azt nézted ipari csatlakozónak a belsőépítészetre érzékeny szemeddel? :D

      Törlés
  5. Belsőépítészetre érzékeny de FÁRADT szemem nem vette észre mert nem nézte meg tüzetesebben. Mea culpa. Azért azt hozzáteszem, hogy az ipari csatlakozók többsége pontosan ez a színkombó: piros fej és szürke kábel. Hogy a rákba lehet ilyen színű a fekete laptop adaptere?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az a laptop színe :) Dizájnos :)

      Törlés
    2. biza, piros-fekete. A belőle kilógó netkábel meg ugyanolyan egyenkék, mint bárhol a világon.

      Törlés