2014. október 30., csütörtök

Halloween Különkiadás

Mert Japánban minden létező és nem létező ünnepet meg kell tartani, ezért nesztek, heppi helóvín, evriván!

Korábban azt hiszem a karácsonyról szóló bejegyzésben volt szó arról, hogy a japánok imádnak ünnepelni, és minden egzotikus, nyugati szokást átvenni, teljesen figyelmen kívül hagyva azok jelentését, gyökereit, vagy akár a kapcsolódó szokásokat. Így lett a karácsonyból egy második Valentin-nap.
Hogy a Halloweenből mi lett, hát azt nehéz megmondani, lévén ez az ünnep nálunk se sokkal fejlettebb, mint itt. Bár az utóbbi években sokan faragnak tököt meg néznek horrorfilmeket, de azért nem egyértelmű szerintem mindenki fejében (az enyémben sem), hogy mi is ez igazából.
Na, itt még ezt is sikerül alulmúlni. Főleg képekben gazdag beszámoló következik arról, milyen is itt a Halloween-hangulat, vagy legalábbis az, amit a Japánok annak vélnek.
Nesztek, alapozásnak egy rosszul sikerült kép, ami szerintem megadja az alaphangulatot.


"Something nice is about to happen." Tegye fel a kezét, akinek a Halloween szó hallatán ez a frázis ugrik be.

Nem volt sokkal gyászosabb a hangulat a szupermárketben sem, ahol tök ízesítésű mindent lehet kapni, a kitkettől a pillecukron át a kekszig. Elsőre nem tűnik olyan vadnak…


…de ha közelebb merészkedünk, azért vannak itt szerintem kevésbé átgondolt elemek is. Nem mintha itt bárki értene angolul, de azért legalábbis fura, na.


Ezerféle olcsó és ócska jelmezt árulnak, boszorkánysapka, tökálarc meg ilyenek. Mi is tartottunk még egy hete Halloween-partyt, ami igazából csak egy fedőnév volt a szokásos havi ellevésre, azért megosztom veletek a társaság szerintem legrémisztőbb darabját.


Persze az ünnep pénzt is jelent, próbál mindenki az őrületben részt vállalni. Az élharcos a Mcdonald’s, ahol erre a jeles alkalomra halloween-burgert árusítottak. Ez kéremszépen fekete, mivelhogy ikaszumi, azazhogy a a tintahal tintája lenne benne. Nanáhogy meg kellett kóstolni, itt van pár kép elrettentésképp.



Amúgy ki ell hogy ábrándítsak mindenkit, nem volt annyira különleges íze, a kenyér-résznek csak a színe fekete, az íze normális.

Ha már itt tartunk: az ünnephez konrétan nem kapcsolódik, de ha most nem postolok róla akkor sose lesz apropója: ilyen elmebeteg színű cuccot a HabsBurger Kingben is árusítanak, ott Kuro Diamond a neve, és abban aztán tényleg MINDEN fekete, a sajt is, a szósz is, a buci is. Ízre ez is teljesen normális volt, bár nemtudom, mit is vártam :D




2 megjegyzés:

  1. Na akkor egy kis újdonság neked ha nem tudod mire van a halloween: All Hallows Eve-en vagyis mindenszentek estéjén a legvékonyabb a réteg az élők és a holtak között és ekkor állítólag a holtak visszajöhetnek és megkeresik régi otthonukat. Azért öltöznek be h megzavarják őket, összetévesszék az élőket a halottakkal h ne kísértsenek senkit. A töklámpás pedig fény az éjszakában, segít nekik hazatalálni. Eléggé ősi, még a kelták kezdték. Persze itt egyértelművé válik h miért kell ijesztőnek lenni, az vmi elfajult dolog h bármi jó ilyenkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az biztos hogy a lófejes lány elijeszt bármilyen szellemet az fix :D

      Törlés